Har du nogensinde undret dig over hvad forskellen på disse fil-formater er? Nu får du svaret.

JPEG

JPEG-formatet blev designet af Joint Photographic Experts Group i 1986, hvilket naturligvis også er det JPEG er en forkortelse af.

Dette format udmærker sig ved at have en yderst avanceret kompressionsalgoritme, hvilket betyder, at billeder med formatet JPEG fylder mindre end andre og derfor er fordelagtige at bruge på hjemmesider med mange billeder f.eks. Facebook, da det øger hastigheden på at indlæse siden.

I øvrigt understøtter JPEG-formatet mange millioner farver og tillader IKKE transparens.

Bør anvendes til:

  • Stilbilleder
  • Ikke-digitale billeder
  • Komplekse farvekombinationer
  • Når der er behov for mange billeder på en side

 

GIF

Formatet GIF fra 1987 står for Graphics Interchange Format.  Et billede af formatet GIF understøtter kun 256 farver, som kan kombineres for at skabe flere. GIF-formatet er efterhånden blevet kendt for det format, der kan animeres, hvilket betyder, at et billede kan indeholde flere billeder, bygget op som “frames”.

Transparens er tilladt på GIF-formatet.

Bør anvendes til:

  • Små grafikelementer med få farver
  • Små ikoner
  • Animationer

 

PNG

Forkortelsen PNG står for Portable Network Graphics,  og blev skabt i 90’erne på baggrund af patentregler for GIF-formatet. PNG-formatet kommer i to forskellige udgaver, nemlig PNG-8 og PNG-24. Men hvad er forskellen på PNG-8 og PNG-24? Den største forskel er antallet af farvemuligheder, som for PNG-8 er 256 farver og for PNG-24 er over 16 millioner. PNG-8 minder i realiteten meget om GIF-formatet, men fylder mindre og kan ikke animeres. PNG understørrer, ligesom GIF, transparens.

Bør anvendes til:

  • Logo på hjemmesider (PNG-8 med mindre der er høje farvekrav)
  • Komplekse og store fotografier

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this